Vi søker
Adventsmysteriet

Adventsmysteriet

Adventsmysteriet er en julekalender for barnetv i 24 deler som sendes  i julen 2015.
Arbeidet startet med manusskriving i november 2012. Skuespillere ble håndplukket fram mot juni 2013 og manusøving startet i desember 2013.

En kortfilm i forkant blir spilt inn i perioden februar-april 2014. Denne vil bli vist på tv desember samme år. Selve julekalenderen spilles inn i perioden september 2014 til april 2015. Den er planlagt vist på tv i desember 2015.

Advenstmysteriet handler om pappa Henrik og barna Tuva og Birger. De går sin første jul i møte uten mamma, som døde av kreft den sommeren. Sammen, men også hver for seg, prøver de å takle alt som dukker opp av utfordringer uten henne som hadde full kontroll over jula alle de tidligere årene. Serien er en hverdagsskildring ispedd humor, alvor, moral, mystikk, takknemlighet, vennskap og visdom.

Vi møter alle typer mennesker i den lille bygda. Pappa Henrik stirrer mye på en spiker i veggen, og har ikke den aller største motivasjonen til å ta tak i husarbeid, pynting og julekos. Tuva er veslevoksen i sin mammas altfor store genser og Birger er mye bedre på bunnen enn det litt sinte ytre forteller. Tuvas bestevenn Erlend og Birgers bestevenn Peder tar dem med på eventyr, mystikk og sprell. Erlend bor hos sin snille og kloke mamma Lillian. Peder bor hos begge sine foreldre, som vi gjennom serien ikke helt skjønner hvordan falt såpass for hverandre at de valgte å gifte seg.
I nabohuset til Tuva og Birger bor fru Markussen. Midt i adventstiden kommer barnebarnet Ina på besøk fordi mamma og pappa spontant dro på forretningsreise.

1. desember finner Tuva en mystisk cd. Hver dag lyser et nytt tall på cd-spilleren, og hver dag får vi vite litt mer om det mysteriet julen er.

Roller
Henrik (pappa) – Ronny Risdal
Marit (mamma) – Turid Helene Ramse
Tuva – Amalie Upsahl Hammen
Birger – Martin Fidjeland
Erlend – Benjamin Halvorsen
Peder – Adrian Halvorsen
Lillian – Kjersti M. Selnes
Maya – Anne Karine Lie
Bjørn – Lars Olav Mangelrød
Fru Markussen – Inger Halvorsen
Ina – Thea Johannessen
Grethe – Else A. Dale
Kari – Karina Reme Bjørnestad
Frøken Isaksen – Bettina Rose Nysæther
Åse – Katrine Øydna
Julie – Mona Hegle
Bestemor – Ruth Jeppestøl
Bestefar – Anders Jeppestøl